VISITING PROFESSORSHIP PROGRAMME ÎN ROMANIA

Curs ESOR de Radiologie Urogenitală | 26 Septembrie, 2024

 

INFORMAȚII DESPRE CURS

Acest curs a fost conceput pentru a îmbogăţi cunoștințele în domeniul radiologiei urogenitale prin prezentări axate pe imagistica secțională ale patologiilor sistemului reno-urinar și sferei genitale.  Este un program intens de o zi, ce precede Congresul Naţional al Societății de Radiologie şi Imagistică Medicală din România.

Cursul include șase prezentări teoretice în plen, de 30 de minute, și workshop-uri de 40 minute,  în grupuri mici, ce vor permite o mai bună interactivitate între participanți si lectorii ESOR.

Programul face parte din nivelul 2 al curriculei europene de formare în Radiologie și Imagistică Medicală, iar scopul acestuia este de a furniza informaţii stiinţifice de actualitate celor interesaţi de domeniul radiologiei urogenitale.

OBIECTIVELE CURSULUI

  • Utilizarea și gestionarea informațiilor clinice pentru raportarea standardizată a leziunilor ovariene şi de prostată, astfel încât imagistica să contribuie la îmbunătăţirea diagnosticului precoce.
  • Rezolvarea indicațiilor clinice frecvente în radiologia urogenitală prin utilizarea diferitelor modalități imagistice.
  • Să ofere sfaturi pentru interpretarea imaginilor diferitelor studii de imagistică urogenitală.
  • Stabilirea criteriilor de diagnostic diferenţial ale afecţiunilor comune şi mai puțin comune ale sistemului urogenital.

ACREDITAREA CME

Cursurile ESOR Visting Professorship Programe sunt în curs de acreditare la Consiliul European de Acreditare pentru Educație Medicală Continuă (EACCME).

 

PROGRAM:

Joi  26 septembrie, 2024

Societatea de Radiologie şi Imagistică Medicală din România(SRIM)

CUI 7512326

București, sector 1, Șos. Fundeni, nr.258, A/D1 (Inst. Clinic Fundeni-Radiologie)

[email protected]

+(4)021-318.07.01

+(4)0723.532.620